09 June 2014

Shortcut Folder Pada Pendrive??

matamulutyusmardianaBlog 4:08 PM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Haipppp!!
seperti yang dijanjikan...hehe..


arini ada mood sikit... haha

oke...

Kepada YANG TIDAK TAHU
actually masalah seperti post title yus ni mmg seringkali berlaku...
even ni bukan jalan penyelesaiannya,
at least dapat membantu jgk walaupun sikit..

masalah ni jgk korang bole jmp macam mana nak remove pada pacik google jgk...
tp cikYus post laa sikit k... :)


1 - Tekan pada keyboard simbol windows  serentak dengan button "R" ( run windows) .. so akan keluar mcm ni



2. Taip pada ruangan kosong tu "cmd" seperti di bawah ni


3. Akan keluar laa command prompt seperti di bawah..


4. Kemudian korang kena taip plak kat command prompt tu command seperti di bawah ni

attrib -s -h -r g:/*.* /s /d
    *Warna merah gantikan dengan drive pendrive korang.. kalau pendrive pada drive korang tu k.. law E, jadikan e...

5. Biarkan samp keluar balik folder yg normal seperti


6. Dah bole pangkah command prompt tu n dah boleh delete shortcut folder korang!

SIAP....!!

Samp sini dulu naa....
Assalam n Selamat Mencuba! 


اَلحَمْدُ لِله

Subhanallah ✿ Alhamdulillah ✿ Lailahaillallah ✿ AllahuAkbar
..✿Time Kasih Kerana Membaca! :) ✿..


No comments:

:: Assalammualaikum..tinggalkan komen Di Sini..◕‿◕ ::