24 September 2013

Cursor Hover .. (cursor bertukar apabila menyentuh link)

matamulutyusmardianaBlog 2:11 PM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Petang Guys.. :)
Apakah Cursor??

Anak panah korang tu laa...

Apakah lak Hover??

bila korang halakan anak panah korang tu pada mana2 link, dy akan bertukar.. cuba laa korang halakan cursor yus ni pada mana2 link kat blog yus  ni..

nampak kan??
oke gud..
myb tuto ni lambat yus wat..
or mmg da basi da laa dikalangan blogger2 handal ni kan..
haha..

so xmaw panjg crita, yus nak aja. k..

  1. Login >> Dashboard >> Layout >> Add a Gadget>> HTML / Javascript
  2.  Copy n Paste kod bawah ni pada ruangan HTML tu k..
    <style type="text/css">body, a, a:link{cursor:url(http://i.imgur.com/s4K01yO.png), default;} a:hover {cursor:url(http://cur.cursors-4u.net/food/foo-6/foo515.cur),wait;}</style>
    *warna MERAH tu  korang tukar ngan url cursor korang... xtao nak carik mana? klik SINI .. Law korang edit guna photoshop xtao cemana nak amek url cursor korang klik SINI
    *Warna Biru tu korang tukar dengan cursor comel2 yg berkenan di hati korang tu lah.. :)
  3.  Okey Da Boley Save n View

Amacam??
jadik??
law jadi, bagus!
law xjadik, or ad pape yg nak yus bantu, Jangan malu, jangan segan, bgtao naa...

daaaa... :)


اَلحَمْدُ لِله

Subhanallah ✿ Alhamdulillah ✿ Lailahaillallah ✿ AllahuAkbar
..✿Time Kasih Kerana Membaca! :) ✿..


4 comments:

:: Assalammualaikum..tinggalkan komen Di Sini..◕‿◕ ::