09 December 2013

CikYus Busy Berkhidmat... :)

matamulutyusmardianaBlog 10:14 AM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Yuhuuu..
Lama xjenguk Blog..
Busy yus ngan keja baru (2 Bulan kira baru ler kan..??)

ahaha..
semenjak keja kat sini, sampkan nk jenguk, nak taip , nak gosip, nak celoteh n etc 
pon xley da kat sini...

keja apa?

cleaner ja...
hehee...

Alhamdulillah...
keja oke lg...
mencrik pengalaman keja smentara nak carik ntk cleaner bertauliah lak an...
^^V

Lorhh...per cer study ni..??
in Shaa Allah..
ad rezki sambung lah stdy...
wat masa ni yus nak tolong mak dulu...

bila penat, sedih or whateva, guitar saya sentiasa jd peneman..

makin meningkat usia, makin banyak masalah yg dtg..
sampaikan kdg2 pkr indahnya zaman kanak2..

Semoga DIA permudahkan segala urusan baik cikYus..
n semoga diberi pertunjuk..
AMIN.... :)


oke laa..
sampai sini dulu..
da kering mop cikYus ni menaip lama cgt...
ahahaha


daaaaa... salam...




اَلحَمْدُ لِله

Subhanallah ✿ Alhamdulillah ✿ Lailahaillallah ✿ AllahuAkbar
..✿Time Kasih Kerana Membaca! :) ✿..


08 October 2013

Masih Syeera Sanders Guitar Cover

matamulutyusmardianaBlog 12:17 PM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
 
 
 
ni yg yus cover sendiri ... muka?
mana boley tunjuk.. malu.... ahahaha.. tunjuk cincin da laa.... haha
law nk dengar, pause lagu pada blog yus dulu k... :)


اَلحَمْدُ لِله

Subhanallah ✿ Alhamdulillah ✿ Lailahaillallah ✿ AllahuAkbar
..✿Time Kasih Kerana Membaca! :) ✿..


02 October 2013

Munajat Cinta

matamulutyusmardianaBlog 10:39 AM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Munajat Cinta

Ya Allah….
Bila suatu saat Engkau hembuskan cinta Untukku
Jangan biarkan Cintaku bermuara dihati yang salah
Dihati yang tak sepantasnya kucintai
Sebelum ia benar-benar sah atas izin dan redha-Mu
Ku tak ingin ya Allah
Hatiku bergonta ganti hati!
Ku ingin cintaku seutuhnya ku beri
Pada dia yang Kau pilihkan untukku
Pada dia yang tlah Kau catatkan untukku!

Wahai Rabb…
Jagalah hatiku agar tak mudah Mencintai yang bukan hak untuk aku cintai
Ku ingin setia padanya!

Wahai Allah yang Maha Kuasa atas diri dan hatiku!
Tautkan hatiku dengan hambaMu yang senantiasa MencintaiMu
Agar dia pun Mencintaiku kerna-Mu

Ya Allah,
Hembuskanlah rasa kasih sayang dikalbuku
Agar ku mampu menyayangi semua ciptaanMu
Dengan Cinta kasih KarnaMu
untuk saling mengingatkan!
Agar hati slalu Menuju-Mu

Ya Allah…
Hembuskan ciNta untukku
Hanya Untuk dia yang ada dalam QadhaMu

Wahai kekasih…..
Siapapun Engkau!
Kuingin Mencintaimu seutuhnya!
Karna Allah
Karna Rabb kita
Smoga kita dipertemukan jika waktu yang Allah Catatkan tlah tiba!



اَلحَمْدُ لِله

Subhanallah ✿ Alhamdulillah ✿ Lailahaillallah ✿ AllahuAkbar
..✿Time Kasih Kerana Membaca! :) ✿..


26 September 2013

Pernikahan Adam AF bersama Fiza Elite.. :)

matamulutyusmardianaBlog 11:51 AM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Monin.. :)
Tahniah Wat pasangan Adam AF n Fiza Elite yang selamat diijab kabulkan dengan sekali lafaz..!
Berdirinya lagi sebuah masjid...:)
Semoga Bahagia till Jannah diucapkan.. :)

cikYus bila lagi?
huh!
xtau la aihh...
ahahhha....
oke lah!

jum tengok pic dorang nak??
Sumber dari Beutifulnara
  :)

adam af 

adam af
adam af
adam af 
adam af

TAHNIAH! TAHNIAH! TAHNIAH!

^^v

اَلحَمْدُ لِله

Subhanallah ✿ Alhamdulillah ✿ Lailahaillallah ✿ AllahuAkbar
..✿Time Kasih Kerana Membaca! :) ✿..


24 September 2013

Cursor Hover .. (cursor bertukar apabila menyentuh link)

matamulutyusmardianaBlog 2:11 PM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Petang Guys.. :)
Apakah Cursor??

Anak panah korang tu laa...

Apakah lak Hover??

bila korang halakan anak panah korang tu pada mana2 link, dy akan bertukar.. cuba laa korang halakan cursor yus ni pada mana2 link kat blog yus  ni..

nampak kan??
oke gud..
myb tuto ni lambat yus wat..
or mmg da basi da laa dikalangan blogger2 handal ni kan..
haha..

so xmaw panjg crita, yus nak aja. k..

  1. Login >> Dashboard >> Layout >> Add a Gadget>> HTML / Javascript
  2.  Copy n Paste kod bawah ni pada ruangan HTML tu k..
    <style type="text/css">body, a, a:link{cursor:url(http://i.imgur.com/s4K01yO.png), default;} a:hover {cursor:url(http://cur.cursors-4u.net/food/foo-6/foo515.cur),wait;}</style>
    *warna MERAH tu  korang tukar ngan url cursor korang... xtao nak carik mana? klik SINI .. Law korang edit guna photoshop xtao cemana nak amek url cursor korang klik SINI
    *Warna Biru tu korang tukar dengan cursor comel2 yg berkenan di hati korang tu lah.. :)
  3.  Okey Da Boley Save n View

Amacam??
jadik??
law jadi, bagus!
law xjadik, or ad pape yg nak yus bantu, Jangan malu, jangan segan, bgtao naa...

daaaa... :)


اَلحَمْدُ لِله

Subhanallah ✿ Alhamdulillah ✿ Lailahaillallah ✿ AllahuAkbar
..✿Time Kasih Kerana Membaca! :) ✿..


23 September 2013

Mug dengan gambar n design yang korang idamkan??

matamulutyusmardianaBlog 11:59 AM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Salam Sejahtera... :)

Arini yus nak kongsi ngan korang sume pasal design mug..
oke..
korang boleh order ngan yus design apa yg korang nak yus wat..

nak tengok contoh mug yang yus design sempena bufday membe yus, incik mail??

sini2... :)

*klik pada gamba untuk view lebih besar

oke... ni masa yus wat design menggunakan photoshop... n bawah ni masa dah pon jadi mug... 
yus wat ni simple aje...
coz yus jenis suke yang simple2... yang bahagian dalam mug, korang boleh pilih warna yg korang suke..
dalam simpanan warna mug yg ada skg
 Pink , Biru , Kuning n Hijau... 


*klik pada gamba untuk view lebih besar 

jap..yus nak jgk posing.. huhu

law ada yang berkenan boleh aje tanya kat fb ..
harga nnt kita crita..
lagi banyak order boleh dpt lagi murah... :)

samp sini saja....huhu...
daaa.. salam... :) 

اَلحَمْدُ لِله

Subhanallah ✿ Alhamdulillah ✿ Lailahaillallah ✿ AllahuAkbar
..✿Time Kasih Kerana Membaca! :) ✿..


13 September 2013

Creative Timeline Cover :)

matamulutyusmardianaBlog 2:32 PM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Petang Guys.. :)

Makan blum??
huhuhu..

Skg ni yus keja + Bosan... 
so yus search Internet bout Creative Timeline cover n cuba wat guna phtoshop..

ni hasilnya...


*klik pada gambar untuk nampak lebih besar ◕‿◕


*klik pada gambar ◕‿◕
Kezen yus pon request jgk...
dy pon nak... hahaha..

xpa..
xdak keja boley laa wat..
ad keja, sorey lah...
ahaha..
siap jgk...

 *klik pada gambar untuk nampak lebih besar ◕‿◕


*klik pada gambar untuk nampak lebih besar ◕‿◕  

ni resolution gambaqnya kecik..
so inilah hasilnya...

comey dak kakton?? huhuhu

ni suma nak cepat punya pasal.. ahahaha

upahnya??
nnt saya tuntut.... 

"RED VALVET CAKE"

 wuuuuu.. cedapnya..... hihi..

sampei sini dulu... 
byk2 sat g bosan gaban lak...
hehe...

nak request??
buley...
tapi xtaw bila tahun siap...
upah??
ahahahah...

k la eh...
salam.. ◕‿◕




اَلحَمْدُ لِله

Subhanallah ✿ Alhamdulillah ✿ Lailahaillallah ✿ AllahuAkbar
..✿Time Kasih Kerana Membaca! :) ✿..


11 September 2013

Salleh Yaakob Maut disambar petir???

matamulutyusmardianaBlog 12:59 PM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Petang suma....
hah..??
Salleh yaakub meninggal dunia sbb di sambar petir??

Haih..
bukan salleh yaakob DJ radio Sinar.fm. tuh...
 ni SALLEH YAAKUB PENOREH GETAH..
kebetulan aje namanya seakan sama..

tepanjat cikYus..
huhu... rupanya salleh yaakub laen...
huhu...
ni hah berita yang yus dapat dr sumber blog yang laen jgk..

"TEMERLOH – Seorang penoreh getah maut manakala isterinya cedera disambar petir di sebuah kawasan paya di Kampung Gunung Senyum, Kuala Krau semalam.
Mangsa Salleh Yaakob, 51, mati di tempat kejadian manakala isterinya Norehan Hassan, 49, kini dirawat di Hospital Sultan Haji Ahmad Shah di sini.

Menurut Timbalan Ketua Polis Daerah Temerloh Supt Zundin Mahmood, mereka dikatakan baharu selesai memancing dan mahu pulang dengan motosikal apabila kejadian itu berlaku kira-kira 7.15 malam.

Jenazah Salleh dikebumikan di perkuburan kampung tersebut kira-kira 10 pagi tadi.

Antara yang turut menziarah jenazah ialah Ahli Parlimen Kuala Krau yang juga Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat Datuk Ismail Mohamad Said. –Bernama"

so.. xmo salah faham lagi na... :)
apa pon jum sedekah Al-Fatihah wat mangsa.. Takziah buat keluarga mangsa...
ajal maut di tangan Tuhan.. mcm mana skalipun mest akan pergi..
suma urusanNYA...
samp sini saja... salam


اَلحَمْدُ لِله

Subhanallah ✿ Alhamdulillah ✿ Lailahaillallah ✿ AllahuAkbar
..✿Time Kasih Kerana Membaca! :) ✿..


06 September 2013

" My Omey Bear "

matamulutyusmardianaBlog 2:11 PM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Petang...◕‿◕

Arini ada sikit free.. 
yus update lagi...
law aritu bufday yus, arini yus nak update bout present nya..

da besaq da tua lagi nak present kan..
bukan ap.. present ni salah 1 barang yg yus suka.. hehehe

oke.. "En. M" adiahkan bear2 n cadbury...
thanx u.. pandai u kan... ahaha..
u bab stalker+asking mmg expert lah! ahaha

i da namakan da...

Mr Omey Bear

y "MR"??

ntah.. kata EN.M

" ni bear jantan..."

ahaha..

whatever lah..
da dapat terus lah snap2..
paham lah kan..
ahahaha

sesi bergambar..
yus posing, omey pon nak jgk.. ahahah

c..



 

Siap dengan baju tido teruslah! ahahaha..

ni bukan nak menunjuk.. juz nak kongsi aje..
rasa2 mcm ada yang xpuas ati or salah faham tuh sorey la naaa..

samp sini dulu.. 

daa.... salam


اَلحَمْدُ لِله

Subhanallah ✿ Alhamdulillah ✿ Lailahaillallah ✿ AllahuAkbar
..✿Time Kasih Kerana Membaca! :) ✿..


05 September 2013

" I am a Lazy Girl "

matamulutyusmardianaBlog 4:06 PM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Petang Guys.. :)

Wuuu... ujan lagi...

bez... I it.. ◕‿◕ 


masa rasa teramatlah lambat berlalu..
haha..
nek bosan dok kat tempat kija ni sorang2...

Oke fine..
saya memang sorang yang PEMALAS NAK MEMBACA!

ahaha... Novel pon skip2 gak kekadang..
tu novel.. xkiralah apa jenis bahan bacaan pon!

pendek kata bab membaca ni mmg xsuka lah!

ahahaha...

tp kekadang tuh terpaksa jgk membca..
contohnya mcm nak exam kan...
tetido dekat 10x pon kena baca jugak!
lawX alamatnya kirimsalam kak senah sikit lagi punah lah ceritanya..
ahahaha...

sedang nak berubah la ni...
cemana la haih nak bagi suka membaca??
merepek kat sini rajin lak kan?? haha

tp..

yus rajin gak snap2 nie... ahaha

boley geng ngan adik yus lah..

law yus gila snap, dy Hantu snap!
memori fon yus ni nak full suma gamba dy! 
nak tgk dy??


katanya ni masa snap ni musim jerawat.. huhu...

ada saja lah... ahahaha


uppsss.. 360.. so sumanya manis lah.. ahaha

 kan..
ada malas, ada rajinnya..
ni da mai mood malas nak upload pis byk2.. sikit2 ckup la kan....

samp sini dulu lah..
mana nak taw kot ada yang penyakit malas nak membca cam yus ni jgk kan...
xlalu nak baca panjang2..
ahahaha..

tu saja.. daaaa....
Salam..

Peace ^^v


اَلحَمْدُ لِله

Subhanallah ✿ Alhamdulillah ✿ Lailahaillallah ✿ AllahuAkbar
..✿Time Kasih Kerana Membaca! :) ✿..


03 September 2013

Saya Oke... Saya Da Besar.. :)

matamulutyusmardianaBlog 2:06 PM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Hype Guys... :)

Penat arini...
keja melayan customer pon penat..
huhuhu..

curik tulang jap xper kot.. huhuhu

macam yang korang tao..
n pada yang xtao terasa mcm nak amek tao..

2/9 actually tarikh yang sebenarnya yus lahir...
pada ic 03/09 coz kt sijil lahir yus 03/09 ..
abah terlewat sehari g wat sijil lahir...

cian kan..???
hahha...

nga kije ni.. kakak2 anta kek...
thanx kakak Fidah.. Kakak Iera n Kakak Lin...

sapa adiahkan..?? abg kama..
huhuhu..

TenQ3x..

dah 22 pon yus..
Alhamdulillah...
masih diberi peluang melihat dunia n memperbetulkan kesilapan yang lalu..

Apa permintaan yus..??

Makin hari makin banyak dugaan..
semoga yus dijaohkan andai kata ada mereka yang berniat jahat or seangkatan dengannya pada yus..
semoga yus jugak dijaohkan dari perbuatan sedemikian...

semoga dugaan yang bakal yus tempuh akan membuatkan yus lebih bahagia.. xkira berat mana pon dugaan tuh... hope memberi kebaikan dan bukanlah keburukan..

n..
Smoga Family yus lebih aman.. bahagia till jannah...

lastly..

"Jodoh"

hat ni "NO KOMEN.."

hahaha..
yus trima apa adanya si dia.. In Shaa Allah...
andai kata dia yang tepat dah pon ada depan mata yus, smoga segala urusan baik kami di permudahkan DIA...
Yus law boleh xmo story sapa dia.. coz between us xd ap2 ikatan lagi..
nnt law xde jodoh lagi malu lak an melebih2..
ahahah..

tu sajalah kot...

Harap suma yang di atur indah berjalan dengan indah oleh NYA..

amin..

:)






اَلحَمْدُ لِله

Subhanallah ✿ Alhamdulillah ✿ Lailahaillallah ✿ AllahuAkbar
..✿Time Kasih Kerana Membaca! :) ✿..


29 August 2013

Gagah / Rebah ...

matamulutyusmardianaBlog 3:17 PM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

"Di sebalik senyum yang manis.. Wajah yang girang..
Tersembunyi 1001 kesedihan dan kedukaan...
Yang mana di dalamnya tersimpan 1 Hati yang masih terus Bertahan...

Mana 1 menjadi pilihan..??

Sama ada mahu terus Bangkit dan Memandang ke hadapan untuk terus GAGAH menghadapi tanpa hirau setiap mata memandang dengan 1 MATLAMAT..

ataupun..

Terus REBAH TANPA TUJUAN... "







اَلحَمْدُ لِله

Subhanallah ✿ Alhamdulillah ✿ Lailahaillallah ✿ AllahuAkbar
..✿Time Kasih Kerana Membaca! :) ✿..


28 August 2013

"HASAD DENGKI" salah 1 penyakit hati .. :)

matamulutyusmardianaBlog 8:26 PM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Hey..
nite suma.. :)
arini yus nak bincang n kongc sikit ngn korang pasal penyakit ati..

lepas pacik google tolong yus carik2 pasal penyakit hati, yus pon jumpa salah 1 darinya...

"HASAD DENGKI"

tao kan..??
lagi2 orang yang salu mendengki ni mustahil laa xtao kan..??
huhuhu..

guraw aje...

oke...

yus ad copy jugak sikit...
so yus nak paste la kat entri yus ni...

"Hasad dengki
Dalam satu hadis, Rasulullah SAW bersabda, “Penyakit umat sebelum kamu telah menular kepada kamu iaitu hasad dengki dan permusuhan. Permusuhan itu ialah pengikis dan pencukur. Saya tidak maksudkan mencukur rambut tetapi ia mengikis agama.”
Hasad dengki boleh mengikis Iman seseorang jika ia tidak sedar dengan cepat. Dan sifat dengki ini juga mampu mengkucar-kacirkan suatu komuniti jika tidak ditangani dengan bijaksana."

bila yus carik penyakit, yus cuba gak carik penawar@cara merawat...
ni salah 1 yg yus dapat...

"Jangan Bergaul Dengan Orang Ada Penyakit Hati
Dengan berkawan dengan orang-orang yang penuh dengan penyakit hati,  kerana akan menjangkiti kita dengan penyakit – penyakit  itu sehingga kita akan semakin jauh dari Allah s.w.t."

pastu yus cuba lak carik ciri2 hasad dengki ni...

PERTAMA: Perseteruan dan Kebencian - ia merupakan sebab paling kuat dan paling jelas.


Seseorang yang disakiti kerana suatu sebab tertentu, ataupun yang tidak disetujui oleh orang lain dalam sesuatu peribadinya, maka perasaan marah akan mengatasi kesabaran di dalam dirinya sehingga boleh encetuskan perseteruan dan kebencian. Orang yang sedemikian akan merasa gembira apabila apa sahaja kesusahan atau bencana menimpa ke atas diri orang yang dimarahi dan dibencinya, sebaliknya dia akan rasa berdukacita dan bersedih jika orang yang dimusuhinya mendapat nikmat dan kesenangan.




KEDUA: Bangga dengan kedudukan dan kemuliaan - iaitu terasa begitu berat dalam hatinya atau terasa begitu sakit dalam hatinya dengan sebab orang lain lebih atas daripadanya. Jika ada di antara mereka setaraf dengannya mendapat sesuatu yang lebih darinya, sama ada tentang pangkat atatu ilmu pengetahuan ataupun harta kekayaan, maka dia merasa bimbang kalau-kalau teman setarafnya itu bersikap angkuh atau takbur ke atas dirinya. Dia rela kalau temannya itu terus berada dalam keadaan atau kedudukan yang sama taraf dengan dirinya, sebaliknya tidak rela kalau temannya itu lebih mengatasi darinya.

KETIGA: Angkuh (Takbur) - angkuh dan meninggi diri dengan memperkecil-kecilkan apa yang dimilikki oleh orang lain dan mengharapkan agar orang lain yang diperlekehkan itu terus mengikut dan menuruti kehendaknya. Beliau sentiasa bimbang dan takut jika orang lain yang diperkecilkannya itu tidak lagi menurut ataupun mengikut segala kehendak hatinya. Sifat hasad yang berpunca daripada takbur ini adalah suatu sifat yang dipunyai oleh kebanyakan orang bangsawan Arab jahiliah.
KEEMPAT: Ta'ajub - Rasa ta'ajub atau rasa hairan dengan kenikmatan, kemuliaan dan kelebihan yang ada pada diri. Boleh juga disebut sebagai bangga diri, tetapi tidak sampai kepada tahap angkuh dari sombong. Orang yang sedemikian akan sentiasa menceritakan kebaikan dirinya dikhalayak ramai dan suka orang lain membodek sera memuji dirinya (suka diampu). Akan lahir rasa sakit dalam hatinya jika ada orang memuji orang lain yang lebih baik daripadanya.
KELIMA: Bimbang dan Takut CIta-cita Tak Tercapai - perasaan ini terkhusus bagi mereka yang saling berlumba untuk merebut satu tujuan atau cita-cita yang sama, seperti adik-beradik yang berhasad dengki sesama mereka bagi mendapatkan kepercayaan bapanya. Perasaan ini juga banyak terdapat di kalangan orang-orang politik yang sentiasa bersaing untuk mendapatkan pengaruh daripada pemimpin atasan. Jika sampai ke tahap orang lain itu boleh menyekat cita-cita ataupun menghalang matlamatnya, maka hasad dengki akan menguasai dirinya bagi membolehkan dirinya berjaya dan pesaingnya gagal.
KEENAM: Gilakan nama dan kemasyhuran - dalam bidang-bidang tertentu sperti seseorang yang bercita-cita untuk mencapai kejayaan atau untuk menjadi juara dan jaguh dalam satu-satu bidang tertentu yang tidak ada tandingannya, ataupun yang berusaha agar rekodnya tidak dapat ditandingi oleh orang lain dengan tujuan supaya dirinya sentiasa disanjung dan dipuja oleh orang ramai. Orang yang sedemikian jika mendengar berita tentang terdapatnya orang lain yang mampu menandingi serta mengatasinya maka akan sakitlah hatinya. Ia lebih suka jika pencabarnya itu diragut maut atau hilang keistimewaan dinikmatinya, supaya dia kekal sebagai juara tanpa ada tandingan atau saingan.

KETUJUH: Busuk Hati - hasad yang berpunca daripada busuk hati ini payah untuk dirawat kerana sifat busuk hati ini semacam sudah sebati dalam dirinya. Orang yang hasad kerana busuk hati adalah seorang yang paling bakhil, kerana ia beranggaan bahawa orang itu telah meragut sesuatu dari miliknya, sedangkan apa yang diperoleh oleh orang lain itu adalah datangnya dari milik Allah. Orang ini cukup bakhil dan busuk hatinya kerana apa yang hendak diberi oleh Allah kepada orang lain pun beliau sanggup mempertikaikan Allah kerana memberi kenikmatan kepada orang lain.


pada yang rajin nak baca, baca lah samp abes.. yus rasa pada yang terasa , mohon di baca...
mana tao kalau2 boley di bawak berubah.. huhuhu..
saje usik..
xdak niat nak kata kat sapa2 aihhhh...
samp sini saja... :)

Yang baik dijadikan teladan,
Yang xbaik dijadikan sempadan..


^^v

اَلحَمْدُ لِله

Subhanallah ✿ Alhamdulillah ✿ Lailahaillallah ✿ AllahuAkbar
..✿Time Kasih Kerana Membaca! :) ✿..


27 August 2013

Korea, Pulau Nami .. (HoneyMoon Dreams)

matamulutyusmardianaBlog 4:08 PM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Petang.. :)

Lokasi cikYus skg kat PDM Changkat Jering.. 

:)

Wuu..

"Korea.."

Mmg da lama yus berangan nak g Korea ni...
hahha..

Bestnyeee laa law dpt Honeymoon kt sana..
ahaahaha.. (Betul punya berangan ni...)

yus pon search kt pacik google..
yus tgk pulau nami korea...

mak aii...
cantek tempatnya.. ahaha..

sat naaa nak share ngn korang..

ni hah.. gila xcantekk..???
ahahaha..

ni masa musim sejuk. dy nampak putih dan syahdu  aje pd musim sejuk (dis-Feb)

Law da masok April lak...
ni hah jadi

Musim bunga.. wuuu.. bez2... hahaha

tu law April...

Musim panas (Jun-Ogos) lak.. cam xsesuai laaa nak g.. coz dy cam terik cgt matahari tuh... sat g bekilat lak!! ahahaha


hah..
Ni yg paling sesuai lah nak pegi... ahaha
musim luruh (pertengahan sept-awal nov). Daun bertukar kuning, jingga n merah ngn keunikan yang tersendiri. Suhu pn dingin n nyaman.. so berjalan pun x penat sangat.


canteekkkk.. indahnya ciptaan DIA kan... :)


huhuhu.. Hope ap yg di impikan 1ari nnt tercapai jgk...
angan2 kan.. aahahha..
ni tempt ke 2 yg jadik angan2 yus nk pegi ngan hero yus nnt... ahahaha..

law angan2 p1 tu nak bawak mak abah g mekah ler..

g honeymoon ni hubby blanja boley kot an..???
ahahaha...

xtaw laaa sape prince yg malang kena bwk yus tuh..
ahahaha...

ni angan2 yus ja... korang cemana??
huhu..

k laa.. samp sini dulu...
nnt jmp lagi..

:)


peace.. ^^v



اَلحَمْدُ لِله

Subhanallah ✿ Alhamdulillah ✿ Lailahaillallah ✿ AllahuAkbar
..✿Time Kasih Kerana Membaca! :) ✿..


25 August 2013

10 Tanda-Tanda Yang kaw MEMANG Dengki Khianat Dengan Orang Lain ^ ^v

matamulutyusmardianaBlog 8:42 PM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Huuiii..
CikYus here..

sekadar renungan bersama...

hah.. kaw xsedar yang kaw sedang dengki khianat ngan orang lain??

"XSEDAR?? WAT2 XSEDAR??"

meh nak sedar n nak bulatkan lagi mata kaw yang mana sepet nak bulatkan lagi,yang mana bulat nak bulatkan lagi..

1 . Kaw sedang usaha nak jatuhkan maruah dy semahu2nya kat laman sosial kaw tuh (fb,tweet2, etc)

2 . Kaw sedang cuba nak mencari n mencari lagi benda yang ada kena mengena ngan dy n kaw post kat lama sosial kaw tu lah.. (sememangnya hati kaw sebusuk2 hati)

3 . Kaw xpuas hati tengok apa yang sedang wat hati dy tu senang @ kaw xley tengok kelebihan dy laaa.... ad je yang kaw nak ban.. (apa otak kaw ni?? kaw xsyukur ke apa yang kaw ada?? ciann)

4 . Kaw BERBANGGA bila dy da prasan kaw kata kat dy.. pastu kaw post kat laman sosial kaw tuh n kata DY PERASAN... (Apa ke letoi ayam kaw ni?? mmg da kantoi kaw katakan dy laa law da kaw g ckp pasal dy... ad dy mention kaw kt situ?? )

5 . Kaw PUBLICkan ape yang kaw post.. yer laa.. law x cemana dy nak tao kan...??? baek ke ap kaw post tuh..?? (Tahap Gaban kesiannya kaw ni...)

6 . Kaw selalu take care dy.. (disebaliknya kaw nak tao ap dy wat.. ye la.. senang kaw nak kata nnt.. "baik" nya hati kaw kan??)

7 . Kaw suka perasan yang dy tuh kononnya selalu amek tao pasal kaw...kaw pon g letak laa kat laman sosial kaw tuh.. padahal kaw sorang je yg baca...(Laa... xdak yang teringin nak pandang.. cianlaaa..)

8 . Kejap2 kaw block dy, kejap2 kaw unblock dy.. (sememangnya kaw sewel)

9 . Kaw cuba nak jadik macam dy .. (hahaha.. ni lagi lah kesian.. kaw xsuka dy, kaw nak jadik cam dy.. haih.. mcm2 hal!)

10 . Last skali kaw rasa kaw puas dapat kenakan dy.. pastu nant kaw nyesal n rasa bodoh.. pastu kaw wat lagi benda yang sama samp kaw mampos.. (sorey terkasar.. haha)

hah..

ni cuma sebahagiannya laa kan..
mgkin kamu xsedar.. sebenarnya apa yang kamu post tuh adalah pasal diri kamu sendiri..

kamu katakan orang.. mana tao.. parents kmu ke, siblings.. or anak kamu sendiri bakal kena apa yang kamu wat kat orang...
kamu mmg berjaga2.. tapi engat... kuasa DIA xkan ada siapa pon yg boley halang..
kalau DIA nak jadi, maka jadilah ia.. :)
Wallahhualam...

ape pon 
yg baik dijadikan teladan,
yang jahat dijadikan sempadan yer.. 

:)

اَلحَمْدُ لِله

Subhanallah ✿ Alhamdulillah ✿ Lailahaillallah ✿ AllahuAkbar
..✿Time Kasih Kerana Membaca! :) ✿..


23 August 2013

Pink Gedik Kini Kembali.... ngeee.. ◕ ‿ ◕

matamulutyusmardianaBlog 7:07 PM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Wuu..
Ntah ape aje laa ada kat padang taman mewah ni.. senja2 melalak2..
serabut perut betul cikYus...

hah..
Tepanjat x tgk blog gedik pink ni??
ahaha..
xsuka??
ad aku kesah??

hahaha..

saja la aihhh..
dok tgk banner n blog ad yg mnx yus design ni..
yus pon tgk la kejap blog yus huhu..
bila lagi ann...

amacam raya??
bes??
yus xsempat nk share pic raya yus ..
al maklumlah... xley nk curik tulang manyak2...
ahahaha...

raya tahun ni yus raya kat kampung...
4 raya p1 je la yer..
yg laennya pulang ke sarang labah2 la...
"Kamunting Taiping"

Kampung?? ahaha
dekat aje wehh...
bota kiri perak jugak..

Huh!
Tengkorak ayam ap laa yg di Bisingkn kat padang ni ntah!
1Malaysia aje yg didengar..
nak Merdeka kot nu..

k Laa..
cikYus nk g bz body jap nak tgk ap yg depa ni dok melalak..

BTW..
nk malam da kan??
GUD9! 
Assalam.. 

◕ ‿ ◕



اَلحَمْدُ لِله

Subhanallah ✿ Alhamdulillah ✿ Lailahaillallah ✿ AllahuAkbar
..✿Time Kasih Kerana Membaca! :) ✿..


29 July 2013

The Green... :)

matamulutyusmardianaBlog 5:07 PM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Waaaa....
Ijau nyeeeee blog cikYus... hehe

Ijau n Simple... "Simple.." Tu laa cikYus..

Politik??
No No No.....

Nak raya ni kan.. sempena hari raya aidilfitri yg bakal tiba 10ari lagi
n sempena warna ketupat ler... ahaha

Semangat kan yus?? ahaha

Oke..
raya ni..
baju raya??
memandangkan cikYus Sorang yg xsuka nak shopping, 
so baju raya da ad yg tolong shoppingkan! ahahaha
yus dapat jubah... ada yg memberi.. cantek... thanx to mama n mr.boya.. 
cbb adiahkan jubah cantek ntuk raya cikYus..

nak tgk..?? mana boley... xsurprise laa raya nnt...

Tapi....
Raya ni xde "Ney.."
Kucing yg yus bela dr sekolah menengah...
semalam masa bbuka abah lak yg tegur...
disebabkan abah beli air mata kucing untuk bebuka, tetiba mak sengaja nak engatkan abah psal mna menghilangnya kucing kat ruma ni...

soalan mak "Kucing Kita Mana?"

ngan muka tekejut abah pon tanya "hah.. mana kucing kita?"

secepatnya yus jawab! "Kucing matiii... Ney da mati.." (Sambil wat muka sedih)

abah tgk muka yus n tanya lagi.. "Bila?"

mak pulak jawab.. "Sebelum Posa lagi aihh..."

waaaa.... sediiihhh!!! (T_T)

yg menambahkan sedih lagi bila abah cakap

"KESIANN DIA..."

yus pon trus masok toilet..
hurmm... rindu Ney...
da xdpat nak dengar Ney Ngiaw2 lagi....
dy xmo mati depan mata cikYus... mak yg jmp kt blakang ruma...

isshhh.. nak nangehhh!!!

huh..... (_ _!!)

ap pon hope ad lagi laa kucing yg dpt ganti tempat Ney...
Miss u Ney...





اَلحَمْدُ لِله

Subhanallah ✿ Alhamdulillah ✿ Lailahaillallah ✿ AllahuAkbar
..✿Time Kasih Kerana Membaca! :) ✿..


12 July 2013

DIA imamkan SAYA arini! ◠◡◠

matamulutyusmardianaBlog 10:40 PM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Malam!! 
heheheehheh.....

hepy yus arini... ◠◡◠

mane xnye...
kua pintu ruma nak masuk keta nak g terawih ngn mak abah..

Nampak IMAM MUDA impian yus lalu depan ruma yus naek moto!
nampaknya dy jadi imam kt surau taman mewah arini...

yus ape lagi... panggil mak laa..

"Mak2...! Ustaz tu mak.... ! Dy jadi Imam arini...!!"

mak pon ngan semangatnya bagitao abah..

"Hah nu! sedap suara dy abang... "

hehehe.....

samp2 aje kt surau, yus da nampak dy!
xsaba nak kua keta ni!

Yacoob (abah..hehe) lak lambat bukak kunci keta....
haihhhh...
dy da masok surau...

Lambat laa cikYus... (_ _!!)

wat kali ke3 yus terlepas skali lagi nak tegur dy...
Yus nak masok surau yus senyumm aje.. (hepy la konon.. huhu)

Ya Allahhu Akbar..
Terubat rindu yus dengar suara dy...
merdu cgt... Betul2 admire yus kat dy ni...

Da aselesai terawih, yus abeskan awal..
dengan lajunya kua surau! (sampai tinggal Siti(mak..hehe) kat belakang! )
cbb nak tgk imam ni la... nak tgk dy teruskan solat tuh...

Tengok punya Tengok,

"AIYAAAKKK!"

kaki yus terpele'ot!
ahaha...

oke.. pandang kiri, pandang kanan,
xder org tgk ke ad org tgk ke jalan wat xtaw da laa yusmardiana... 
ahahaaha...

samp mcm tu skali!!
ahahaaha....

Time Kasih cbb Imamkan kami(espcially saya) ye ustaz MS
hehe...

Yus admire dy...
tp yus xde laa samp mengharapkan dy tahap gaban! huhu..
ntah2 da ad bini.. da ad anak 3!
hahaha.. sapa taw kan... dy bawak budak kecik td...
mungkin tu ank dy kot..hahah.. 

ape pon .. 
Yus still hepy..
samp skang xd lagi suara semerdu tu yg pernah yus dgr.. 
mendayu2 aje..

samp sini dulu crita pasal imam...huhu...
nak tgk cite DENESOR lak kat tv3 ni!
huhu..
nite...! :)


"Ya Allah Ya Tuhanku.. Kau Berikanlah Aku Si Dia Yg Bisa Mendidik Aku serta Anak2 Kami Di Masa Akan Datang Menuju Ke Jalan Mu Ya Allah...
& Andainya Telah Kau Tulis Jodohku Adalah Si Dia Yg Jaoh Telah Menyimpang Dari JalanMu,
Maka Kau Bimbinglah Kami,Bawalah Kami, Bantulah Kami Bersama-Sama Seiring Menuju ke JalanMu.."

Amin.. Amin .. Amin Ya Rabbal Alamin...






اَلحَمْدُ لِله

Subhanallah ✿ Alhamdulillah ✿ Lailahaillallah ✿ AllahuAkbar
..✿Time Kasih Kerana Membaca! :) ✿..


11 July 2013

"Adik Manis....." hahahaha..

matamulutyusmardianaBlog 4:52 PM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Petang!

:)

Senyum aje ari2 kan..???

Tp..cikYus xsihat....
Selesema+Batuk...
balik dr kL mest jadik macam ni... penatnya rasa badan.. mcm nak nangeh!
dengan bibir terbelah lagi...
huhu... penuh dugaan ni... ^_^ ..

tp xPer... YUSMARDIANA KAN KUAT...! HEHE

Tapi dalam xsihat sempat lagi semalam g Tesco beli barang,..

ni la yg nak dijadikan cerita ni!
pegi laa 1 kedai baju ni..
dari jaoh lagi yus senyum...
faham laa... yus mest senyum pny... xkan nak nanges lak ai...
tgk2 lah baju dy...
nak beli 1..

yang si banggali ni xabes2 ckap

"Adik Manis... saya anggap u macam adik juga... kasi u harga murah macam adik beradik juga...
u punya mata serupa itu pakistan punya org"

pakistan disamanya mata yus??
tengkorak ayam betul.... ahahaha
tp kan.. memang murah betul dy kasi baju kt yus!

katanya lagi

"u jangan kasi tau sama orang ramai .. i kasi u saja.. anggap macam adik juga adik manisss..." (sambil goyang kepala) 

tp yus xgtaw kat org kan?? xgtaw harga pon kan?? haha

hahaha.. yus senyuuuummmm aje sepanjang kat kedai tu...
betul pny pujuk yus!

tp mmg yus salu g kedai dy.. samp kenal dy ngn yus... hahaha
mne laa yus tao da dy nk baek cgt.. law rugi, jgn salahkan yus da la!
org memberi kita menerima... ahahaha..

last skali yus pon beli...
n skali lagi dy mention

"Jgn kasi tao org.. ni untuk adik saja adik manis.." ahaha..
(skali lg, tp yus xgtaw kat org kan?? xgtaw harga pon kan?? haha)

n jawapan yus 

"Yer.... Janji...."

ambil n Blah!
terima kasih laa.. (lupe nak tny nem dy..)
lepas ni kasi yus 1kedai lak ye... ahahaha
katanya sedekah bulan puasa...
Alhamdulillah..
murah rezki cikYus bulan puasa ni.... :)

samp sini dulu cerita yus.. esok xtaw laa sapa lak nak wat lawak ngn yus!
haha..

*SukaDukaHarianCikYus..
Assalammualaikum.. :)




* Pic At USM.. ad mcm Pakistan ka..?? aiyaaakkk ahaha



اَلحَمْدُ لِله

Subhanallah ✿ Alhamdulillah ✿ Lailahaillallah ✿ AllahuAkbar
..✿Time Kasih Kerana Membaca! :) ✿..


10 July 2013

Imam Terawih! :)

matamulutyusmardianaBlog 3:57 PM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Salam Ramadhan... 
n Selamat Petang.. :)

Alhamdulillah yus da boley sambut posa...
lagi2 1st day dapat berpuasa ngan mak n abah.. :)

bila cerita bab posa ni, adalah terawihnya..
hah!
ni yg nak cerita ni...

Al Kisah.....

1st time yus terawih kat surau taman yus ramadhan tahun lepas..
tu jgk adalah 1st day terawih...

MashaAllah...
Yus betul2 jatuh hati ngan suara sorang imam muda ni....
Suara dy teramatlah merdu... sampai sekrang yus xlupa...
alangkah indahnya law dy adalah yg sebenarnya imamkan yus nanti...
alangkah indahnya andai kata dy lah yang menjadi bakal pengantin lelaki tatkala majlis nikah yus nnt..

lepas selesai solat, yus cari sape sebenarnya imam tuh..
Bila yusda tgk... Dy sebenarnya classmate yus masa yus tingkatan 1&2 dulu!
haha..
tp.. sygnya.. dy xnampak yus..
lepas pada terawih malam tu, esoknya yus balik ipoh...
so da xdapat nk dengar suara merdu dy lagi...
Ada yus terserempak.. tp yus xberkesempatan nak btegur...

Malam td..
Dengan semangatnya yus g lagi surau tu!
dengan hrapan dy yg akan mengimamkan solat malam td..
tp dy xde... =(

Bukanlah yus pegi semata2 ntk dy...
yus ikhlas wat demi menyempurnakan perintahNYA..
cuma ustaz muda ni semngat ntuk yus pegi surau tu.. ehehehe

nak tao sape??
Biar Jadi rahsia yus aje... hehe :)

Malam td jgk adalah hari yus merasmikan telekung yg Pakcik zali adiahkan...
nak tgk x..??


hah.. ada macam model telekung x?? ahahaha
 ada lagi 1


yg ni sakan kit senyum... hahah

bila yus tunjuk kat pakcik, 

"cantik dik...senyum manis.."

ahaha.. xkan nak cakap xcntik kan?? ahahaha

cerita lak pasal pakcik...
pakcik sms yus semalam...
ucap selamat berpuasa... sedih betul yus baca!
bertakung air mata.....!!

katanya

"Salam ramadan al mubarak buat yus moga sepanjang ramadan dilindungi Allah dri apa jua halangan dan dugaan. Moga seputih telekung tulusnya hatimu pohonlah, rayulah kpd Allah krna DIA lebih maha mengetahui. AMIN"

nasib pakcik ckp seputih telekung... law seputih "kain kapan" camna??
naiya abg karim..!! ahaahahhaha

sampai sini saja dulu...
byk2 sat g bosan baca! ahaha


Pic Today! Baju Kurung Wif Pakcik Zali!!! :)





اَلحَمْدُ لِله

Subhanallah ✿ Alhamdulillah ✿ Lailahaillallah ✿ AllahuAkbar
..✿Time Kasih Kerana Membaca! :) ✿..


09 July 2013

Bulan Ramadan saya... haha..

matamulutyusmardianaBlog 12:03 AM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Hype!
hehehe...

sengih tengah2 malam...
ahahaaha..

da nak posa ni... huhuhu...
xsabaq aihhh!!
byk sgt dugaan ni b4 puasa...
tp xpe.. Yusmardiana kan Kuat!
hehe

nak taox??
ni hah .. nak crita masa kecik2 dulu law nak dkt posa camna perangai cikYus 3beradik!
Along, Angah, n cikYus (adik kecik lg ms tu)..

ahaha.. lawak2..
kitorang n sepupu sepapat yg laen akan berarak 1 kawasn peumahan ktorang(yg sekangkang monyet tu!)
ahaha..
tp ni kisah ruma lama laa... skg da tingal kenangan da ruma tuh..

sambil berarak tu ktorang akan sorak

"YEAY2.. ESOK POSA!"

ahaha.. makcik pakcik kawasan tuh sampei berangin!
hadehhh...

da tuh, lepas bersahur jadi tabiat lak aiii...
main aci nyorok!!
ahahaha..
ntah ap jadi ntah benda pelik2
xreti penat lak tu!
lg ntah ape jadah obor2 dibuat ktorang pon xtao laa...
ahaha

alaahaaaiiii...
law nak dicerita 10Tahun pon xabes!
haha

pe pon cikYus nak ucapkan selamat menyambut RAMADAN AL MUBARAK
n
selamat menunaikan IBADAH PUASA...

smoga semua amalan kita sepanjang hayat kita diterima DIA..
Amin3x....

GUDNITE sume.. =)


hehe..


اَلحَمْدُ لِله

Subhanallah ✿ Alhamdulillah ✿ Lailahaillallah ✿ AllahuAkbar
..✿Time Kasih Kerana Membaca! :) ✿..