04 August 2012

Masukkan SCM Music Player diBlog

matamulutyusmardianaBlog 3:04 PM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Tuto cikYus lagi... :)
korang taox ap itu SCM Music Player??
korang tgk pada atas blog yus.. ade x music player??
ni hah..

ok...
SCM Music Player ni membenarkan korang letak lebih dr 1 lagu pada blog korang... :)
nak?? jum ekot tuto nie!

1 : : Korang masok link ni

2 : : korang pilih laa wrna ap yg korang berkenan.. :)
 

3 : : Then Klik NEXT 

4 : : kua lak cmni ..
 
5 : : Ok... skang korang ley pilih ape jer lagu yg korang ske kat youtube.... klik SINI

6 : : Korang amek url lagu korang tuh.. xtao yg mner? ni hah

 

7 : : Then korang paste url td ada ruangan kosong yg ad kat SCM Music Player tuh n taip song title dy.. contoh! :

 

8 : :  Korang Klik NEXT..

9 : : Akan kua lak 
 
korang pilih lah mne korang nak k.. :)

10 : : Korang klik DONE!

11 : : Kua lah source Code.. korang copy SourceCode tuh k..


12 : : Korang g pada blog korang.. 

13 : : Login >> Dashboard >> Design>> Add a Gadget >> HTML/JavaScript

14 : : Paste Source Code td pada ruangan HTML tuh n SAVE




Dah pon siappp.....!! 
senang jer kan..?? per pon selamat Mencuba!
:)

اَلحَمْدُ لِله

Subhanallah ✿ Alhamdulillah ✿ Lailahaillallah ✿ AllahuAkbar
..✿Time Kasih Kerana Membaca! :) ✿..