08 December 2011

Cinta & Pengorbanan ??

matamulutyusmardianaBlog 7:03 PM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Lagi skali cik yus.... =)

Cinta dan perngorbanan...??

cinta perlukan pengorbanan...?? mmg laa perlu... tp xder laa melampaw2 pengorbananny... haiyoo...
jum kte discuss..

kpd kaum hawa...
wit?? harta benda??
 korang rse korang ley bahagia bile sume tuh ad?? law korang dulukan bnd tuh, yg laen2 mne?? cinta korang, yg korang pd boy tuh ad?? ad... ad pd harta dy... kan...?? tp... korang jgn lak kate dy miskin korang still nk jgk..korang kne pkr jgk lah k, law dy ssh, tp mls tuh mmg "I'M SORRY GOODBYE" lah...
dy gak perlu laa berusaha nakkan korang... bukanny nak edup susah selamanya susah kot.. USAHA laa... nak kawin, tggungjawab pada laki.. bile nakkan kite kaum hawa ni mestilah kne ad usaha.. xpyh nak megah2 hantaran byk pon.. br ckit or juz kasi mas kahwin.. jnj korang da lepas.. egt taw! korang xperlu laa nk megah2 or menipu kte korang kasi hantaran byk tp bukn korang yg puny..jgn menipu.. br tnjuk ap yg mampu.. OK?? TAPI... hak korang laa... so xder paksaan di situ..


korang da xske antra 1 sma len cmner?? korang rse korang sayang nak tggl cbb korang sygkan dy or cbb laen?? hah... kn da cnfuse tuh... cmner nak wat neh..?? bnd2 camni da byk cgt berlaku kn..?? so renung2kan dan selamat beramal! hehe =)

Cmner pon kan... DIA still ad ngn korang taw... DIA akn kasi yg terbaik wat korang.. termasuk laa diri yus.. pernah di kecewakan, mengecewakan dan jgk terkecewa.. huhu.. ape pon yus serahkan segalanya pada DIA.. Sumanya myb ad hikmah.. DIA xnak satukan yus dgn pilihan yus mgkin bersebab.. or mgkin gak jodoh ktorang tuh masa akan dtg nie.. spe tao kan..?? 
ap org nk ckp ?? "DO I CARE?"(sambil angkt bahu n senyum sinis) haha..



"OK.. kepada korang2 yg xsuka tuh dah terbace or xbuka blog yus ni, jgn semak kat BLOG yus ni yer....
nak muntah or geli,TOLONG BERAMBUS dari SINI..
Your cooperation is not needed at here
XPAHAM2 LAGI ker..?? bace ape lg ntah.... BLAH2..(da halau korang neh.. so tolong xpaham2 ag??)"

MAAF KATA2 KESAT DIKELUARAKAN
STATEMENT DI ATAS HANYA KEPADA YANG DA CKP XSUKA BLOG YUS YER... BUKAN UNTUK YANG LAIN.. MAAF LAW AGAK KURANG SOPAN CZ YUS DA MENTION KAT BLOG YUS BYK KALI... HEHE.. TQ.. sorey gak law ad typing eror.. hehe



اَلحَمْدُ لِله

Subhanallah ✿ Alhamdulillah ✿ Lailahaillallah ✿ AllahuAkbar
..✿Time Kasih Kerana Membaca! :) ✿..


: : Effect Double Line pada Link : :

matamulutyusmardianaBlog 11:47 AM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Hype weh!!
Busan...... (-_-")
hehehe...
yus nk kongc ag 1 tuto nie.... hehe... nak tao ap itu

Effect Double Line pada Link ??

ukey...cube korang letak cursor korang tuh pada tajuk post yus..
ad x double line warna pink...??

tu lah dio....
nak jgk?? jum follow..

1 : : Login >> Dashboard >> Design >> Edit HTML >> Tick pada Expand Widget Templates

2 : : Tekan CTRL+F dan Carik kod ni :
a:hover {
3 : : Da jmp?? Copy dan Paste kod bawah ni kat Bawah kod yg korang carik td tuh..
border-top: 2px dashed #B45F04;
border-bottom: 2px dashed #B45F04
* Warna MERAH tuh korang gantikan dengan kod warna yg korang ske k..ley dpt kat SINI 

4 : : Ukeyp.... law da tukar, n da bekenan, SAVE dan View lah... ^^



Ukeyp... GUDLUCK!

Kepada yg xsuka, 
JANGAN GATAL TANGAN VIEW BLOG YUS YER..
PAHAM2 LAA SAPE.. SEDAR DIRI SENDIRI K

اَلحَمْدُ لِله

Subhanallah ✿ Alhamdulillah ✿ Lailahaillallah ✿ AllahuAkbar
..✿Time Kasih Kerana Membaca! :) ✿..


07 December 2011

: : Penanda Di Entri Post : :

matamulutyusmardianaBlog 12:21 PM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم



lme sudoh xupdate tuto...
mcm2 hal... byk story cgt yg nk post smpeikn xsempt da nk update tuto..
huhu... 
my location : KE'EL...haha..
ap ad?? semak pala yus dok sini.. bukn ap,, negeri yg ramei org... mcm2 kerenah lah!
tambh2 yus ni org yg xskekan tempt semak.. huhu
(sp soh dtg!) haha..

ok2.. korang tao x ap itu "PENANDA DI POST ENTRI"?
mcm yg ad kt yus lah.. kte da set kan nem blog da jam kte post entri kte tuh... xtao?? 
ni hah..

*klik gambar jika terlalu kecil

yg yus highlight tuh k.... ^^

nk try?? jum...

1 : : Login >> Dashboard >> Design >> Edit HTML >> Tick pada Expand Widget Templates

2 : : Tekan CTRL+F dan carik kod bawah ni
<div class='post-header-line-1'/>
3 : : da jmp?? ok now Copy dan Paste kod bawah ni kat bawah kod yg korang carik tadi k..
<u><font style='background:transparent url(http://3.bp.blogspot.com/-SmnoiafLNV8/Tc54705P13I/AAAAAAAABrQ/iuNkQMZs1aQ/s1600/editor-icon-16x16.png) no-repeat scroll top left;padding-left:25px;font-size:11px;'>
<data:post.author/></font>
 <span style='color:#FE2E9A'>&#10047; </span><font style='background:transparent url(http://1.bp.blogspot.com/-7-tIXHHq7UU/Tc55GE4g1PI/AAAAAAAABrY/ugFP3yUQFJU/s1600/PostDateIcon.png) no-repeat scroll top left;padding-left:25px;font-size:11px;'><data:post.timestamp/></font>
<span style='color:#FE2E9A'> &#10047; </span><font style='background:transparent url(http://3.bp.blogspot.com/-IvWFqxkpVB0/Tc54__yOqDI/AAAAAAAABrU/CacKU2pq6_k/s1600/label+Icon.jpg) no-repeat scroll top left;padding-left:25px;font-size:11px;'><b:if cond='data:post.labels'>
<b:loop values='data:post.labels' var='label'>
<a expr:href='data:label.url + &quot;?max-results=8&quot;' rel='tag'><data:label.name/></a>
<b:if cond='data:label.isLast != &quot;true&quot;'/>
</b:loop>
</b:if></font></u>
*Highlight warna MERAH tuh lambang bunga yus.. korang leyh gantikan dgn simbol korang sendri law korang xsuka yg tuh k.. klik SINI dan carik yg mne korang ske..
* Highlight warna KUNING tuh lak warna kepada simbol korang tuh.. korang leyh ganti ngn kod warna yg korang ske k.. klik SINI dan amek kod warna yang korang suka..

 4 : : Save dan View tgok jadik or x.. ^^


Leyh tny law xfhm k... ^^

Mention skali lagi...
kepada yg xsuka, TOLONG JANGAN VIEW BLOG YUS YER...
KERANA YUS JUGA XSUKA..hope phm bahasa melayu..
kpd yg suka, truskan follow tuto yus yer.. hehe..
bukn ap.. kte pon xleyh trme org yg xske kte...
BTW, Thanx 4 ur Cooperation! ^^

اَلحَمْدُ لِله

Subhanallah ✿ Alhamdulillah ✿ Lailahaillallah ✿ AllahuAkbar
..✿Time Kasih Kerana Membaca! :) ✿..


Lalang...

matamulutyusmardianaBlog 10:01 AM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Lalang….

Lalang?? Np yus…?? Ad pape ker ngn lalang tuh..??
Lalang laa… ekut tiupan angin.. xkire laa dr arah mne pon angin tuh dtg… hny menurut perintah… ke kiri ! ke kiri lah dy… ke kanan ! ke kanan jgk lah dy.. n cmtu lah sebalikny…


Seronok ker hidup ble jdik lalang neh..??
Bahagia ker hidup ble jadik cm lalang..?? depan ckp laen, blakang ckp laen…
Bahagia?? Nampak baek dimata org ramai jerk.. ap faedah yg dpt..??

Xdapat faedah lgsg...
Sayang.. u hanya npk baek di depan org rmai jerk..
Tuh xder ap pon faedahny…wtper npk baek tp,sebalikny…??

Yg jahat da tentu jhtny.. yg baek law skali da tao jht dy?? Xperlu npk baek pon… xdpt ap lah…

Jadik laa some1 yg betul.. jgn laa jadik lalang.. br lah tunjuk baek kne pada tempatny…ap nk jadik pon, trime bnd tuh.. cye lah… bnd akan makan diri sendiri…

Pada kat luar tuh,if xmo mkn diri, jgn jdik lalang taw…
Kejap jerk korang ka ats… kejap jerk korang akan npk baek kt mte org ramai…
If fren korang,or fmily korang ad prob, ap kte korang soh dy “Bersabar”
Bersabar lebih baek dari membalas…
Dan….
Kadang2 senyum boleyh selesaikan masalah dan bila diam masalah tuh xkan dtg.. ^^V

Sekali lagi dan dah berkali2 jugok yus mention..
Kepada secape yg xske, benci, meluat, geli, nyampah, nak muntah,
"TOLONG JANGAN VIEW OR BKK BLOG NIE K.. PE LAGI MEMBACANYA…LAW GATAL GAK NK BACA, TOLONG JGN TERASA.. KERANA SAPE MAKAN CILI DIA TERASA PEDAS CZ ENTRI POST NI YUS XTUJU KEPADA SECAPE.."
But statement nie yus tujukan pada yg xske k..hope phm bahasa..
BTW,Thanx 4 ur cooperation..

اَلحَمْدُ لِله

Subhanallah ✿ Alhamdulillah ✿ Lailahaillallah ✿ AllahuAkbar
..✿Time Kasih Kerana Membaca! :) ✿..