07 December 2011

Lalang...

matamulutyusmardianaBlog 10:01 AM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Lalang….

Lalang?? Np yus…?? Ad pape ker ngn lalang tuh..??
Lalang laa… ekut tiupan angin.. xkire laa dr arah mne pon angin tuh dtg… hny menurut perintah… ke kiri ! ke kiri lah dy… ke kanan ! ke kanan jgk lah dy.. n cmtu lah sebalikny…


Seronok ker hidup ble jdik lalang neh..??
Bahagia ker hidup ble jadik cm lalang..?? depan ckp laen, blakang ckp laen…
Bahagia?? Nampak baek dimata org ramai jerk.. ap faedah yg dpt..??

Xdapat faedah lgsg...
Sayang.. u hanya npk baek di depan org rmai jerk..
Tuh xder ap pon faedahny…wtper npk baek tp,sebalikny…??

Yg jahat da tentu jhtny.. yg baek law skali da tao jht dy?? Xperlu npk baek pon… xdpt ap lah…

Jadik laa some1 yg betul.. jgn laa jadik lalang.. br lah tunjuk baek kne pada tempatny…ap nk jadik pon, trime bnd tuh.. cye lah… bnd akan makan diri sendiri…

Pada kat luar tuh,if xmo mkn diri, jgn jdik lalang taw…
Kejap jerk korang ka ats… kejap jerk korang akan npk baek kt mte org ramai…
If fren korang,or fmily korang ad prob, ap kte korang soh dy “Bersabar”
Bersabar lebih baek dari membalas…
Dan….
Kadang2 senyum boleyh selesaikan masalah dan bila diam masalah tuh xkan dtg.. ^^V

Sekali lagi dan dah berkali2 jugok yus mention..
Kepada secape yg xske, benci, meluat, geli, nyampah, nak muntah,
"TOLONG JANGAN VIEW OR BKK BLOG NIE K.. PE LAGI MEMBACANYA…LAW GATAL GAK NK BACA, TOLONG JGN TERASA.. KERANA SAPE MAKAN CILI DIA TERASA PEDAS CZ ENTRI POST NI YUS XTUJU KEPADA SECAPE.."
But statement nie yus tujukan pada yg xske k..hope phm bahasa..
BTW,Thanx 4 ur cooperation..

اَلحَمْدُ لِله

Subhanallah ✿ Alhamdulillah ✿ Lailahaillallah ✿ AllahuAkbar
..✿Time Kasih Kerana Membaca! :) ✿..


No comments:

:: Assalammualaikum..tinggalkan komen Di Sini..◕‿◕ ::