10 November 2011

"Kenapa Bila aq Follow,Tapi XDER FOLLOW BACK ?"

matamulutyusmardianaBlog 10:34 AM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم




Hah... monin sumer....
Nmpak da tajok.. korang mest pelik kn npe korang follow tapi yg korang follow tuh xfollow back...
Mushkil kan.??? Bukn sorang dua,boleh dikatakan sume lah yg korang follow...
hah... myb ad prob laa neh... Korang ad tinggl link kat SHOUTBOX dorg x..? x eh...??
Da laa korang xtinggal link.. pastu, bile dorang klik kat foto korang,nem blog korang xley klik untuk g kat blog korang! Cmner neh..???

Hah.. kan rugi tu yang..... xpasal2 xder yg nak follow back korang..
Meh cnie yus nak aja cmner nak wat korang nyer link active back k...
if korang da follow but nak change jenis,korang klik lek pada nem or photo korang pada blog yg korang da follow tu k..

1 : : Korang nak follow org akan kua cmnie kan?
*Klik pada gambar jika terlalu kecil
Korang Mesti,Perlu n Kena klik pada "Google" Seperti dalam gambar di atas k..

2 : : Then,akan kua laa camni :
*Klik pada gambar jika terlalu kecil
ikut step seperti gambar di atas

3 : : Akan kua lak camni yer....
*Klik pada gambar jika terlalu kecil
Korang kena pilih "Settings" Seperti gambar di atas k... :)

4 : : jadik la camni lak : 
*Klik pada gambar jika terlalu kecil
Juz Klik "Use it instead"

5 : :
n "BLOGGER" ! 

6 : : Klik Button "DONE"..kan da settle.. ^_^

Kan senang tuh...xcayer ker da jadi?? cube klik ag nem/photo korang kat blog yg korang nak follow tuh,nem blog korang jadi warna biru x?? law warna biru jadi la tuh!! Congatulation!! hehe

 if korang xmo wat,atleast korang tinggalkan link blog korang pada shoutbox yg korang nak follow tuh... k? contoh cam ni :
So korang pon kena laa create if korang xder shoutBox ni.. xtao cmner nak create? klik SINI

Da ok x..?? If xok or xjdik,korang ley tny lah....

اَلحَمْدُ لِله

Subhanallah ✿ Alhamdulillah ✿ Lailahaillallah ✿ AllahuAkbar
..✿Time Kasih Kerana Membaca! :) ✿..


2 comments:

:: Assalammualaikum..tinggalkan komen Di Sini..◕‿◕ ::