11 November 2011

Create New Page!

matamulutyusmardianaBlog 1:26 PM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم



Halluw3...! hehehe.. pekabar..??
yus nak kasi Tuto ntuk korang nie..Tuto ni ley laa wat korang yg nak wat Tuto jgk ker... or pape laa yg nakkan lebih page pada blog korang tuh... ok..? law ske,jum try...!

*Klik pada gambar jika terlalu kecil!

1 : : Login >> Dashboard >> Edit Posts >> Edit Pages >> Create a Page  

(Xfaham..?? law xfaham,rujuk pada gambar bawah ni k..)

Link Pada Dashboard

Link Pada Edit Posts

Link Pada Edit Pages
2 : : Korang akan ad kat sini..
1 : : Tajuk Page korang tu lah...
2 : : Content pada page korang tu lah k...
3 : : PUBLISH PAGE !

Then akan kua lak cmnie :
*Korang ley pilih laa korang nak tambah Gadget or x.. if nak,korang klik jer pada button bulat tuh(radio button) yus pilih No Gadget jer.. cz yus xminat banyak2 nie...

3 : : If da pilih, Klik pada SAVE AND PUBLISH k..

Ok... Now korang da ad 1 Page baru....Korang ley tambah agi if korang nak... cara dy laen ckit jerk.. :

1 : : Login >> Dashboard >> Edit Posts >> Edit Pages >> New Page
Rujuk kotak merah!

2 : : Same la.. Korang da leyh Kasi TAJUK dan CONTENT page Korang....
1 : : Tajuk Page korang tu lah...
2 : : Content pada page korang tu lah k...
3 : : PUBLISH PAGE !


Camtu laa jgak yg seterusnya k... BUT! Law xclap yus korang ley ad 4-5 Page limit jer taw....ok..? If korang nak create Menu Tab With Image pada Blog korang cm yus ni :

Korang leyh laa Klik SINI

اَلحَمْدُ لِله

Subhanallah ✿ Alhamdulillah ✿ Lailahaillallah ✿ AllahuAkbar
..✿Time Kasih Kerana Membaca! :) ✿..


No comments:

:: Assalammualaikum..tinggalkan komen Di Sini..◕‿◕ ::