04 November 2011

CINTA 20 SIFAT

matamulutyusmardianaBlog 8:25 AM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
CINTA 20 SIFAT ( laki 9+1)+(perempuan 1+9)

Pernahkah kita terfikir kenapa tuhan jadi kan lelaki 9 akal dan 1 nafsu  
kenapa pula perempuan 1 akal dan 9 nafsu.Pernahkah kita terfikir apa hubung kait nya dalam percintaan lelaki dan perempuan.
Apa yang kita 
Nampak jelas sekarang ,banyak pasangan ketika bercinta berkesudahan dengan situasi yang sebelah pihak merana jiwa,kenapa ini semua terjadi 
kenapa pula ada yang bercinta hingga ke jinjang pelamin dan berterusan sampai mati.Kahwin langsung tak membuktikan cinta betul-betul bersifat 20 kalau kita sendiri tidak menyedari hubung kait nya.Cinta 20 sahaja menjamin kita bahagia didunia dan akhirat.Apa itu cinta 20?.
Setiap individu perlu menyedari sendiri sifat itu sendiri samaada kita betul menggunakannya atau kita tak gunakan dia.
Bagaimana kita nak sedar kita dah mencapai tahap 10 sifat?Kita cuba bercinta dan kita rasia bahagia tak dalam bercinta,kalau kita tak bahagia itu tandanya kita belum cukup mencapai cinta 20.
Kegagalan bercinta disebab kan sebelah pihak tidak cukup 10 sifat samaada lelaki atau perempuan dan kegagalan itu disebabkan sebelah pihak tidak mengunakan sifat akal nya dengan baik.
Sekiranya lelaki hanya mengunakan 1 nafsu dan perempuan mengunakan 1 akal ,situasi yang terjadi mungkin dua blah pihak merasa bahagia sementara sahaja sebab salah seorang belum mengunakan 9 sifat yang lain?

Pihak perempuan mesti mengangap 1 nafsu lelaki itu adalah bukti cinta kukuh lelaki itu,tapi dalam  masa yang dia tak sedar lelaki itu belum mengunakan 9 akal lagi,bila seorang lelaki mula menggunakan 9 akal nya hanya untuk 1 nafsu nya sahaja pihak perempuan mesti mula merasakan cinta amat perit sebab 1 nafsu lelaki mungkin tak bertahan pada seseorang perempuan sahaja mesti akan beralih ke perempuan yang lain,bukti nya banyak perempuan tertipu dengan mainan lelaki seperti,curang dalam hubungan nya.

Banyak tak perempuan mengandung tapi tak berbapa?Ini semua terjadi kerana cinta yang dicapai hanya ditahap 10 sifat sahaja lelaki (9 akal +perempuan 1 akal)+hanya untuk kepentingan 1 nafsu lelaki sahaja.
Sekiranya perempuan pula mula mengunakan 9 nafsu  tapi 1 akal nya tidak digunakan  situasi nya beralih kepada lelaki yang mungkin akan merasa derita sebab terpaksa melayan 9 nafsu perempuan yang terlalu banyak sampai satu tahap perempuan bermodalkan nafsu lelaki untuk memenuhi 9 nafsunya, 
\seperti yang kita nampak sekarang banyak perempuan tinggalkan seorang lelaki hanya kerana 9 nafsu dipenuhi dengan lelaki yang 9 akal tidak digunakan,seperti mengikis duit lelaki.

Jaminan kekayaan didunia yang selalu perempuan nampak sekarang.Perempuan terlalu seronok menikmati 9 nafsu nya tanpa mengunakan 1akalnya.Inilah situasi yang melanda budaya kita sekarang yang pentingkan bahagia didunia sahaja tetapi tidak fikir pula yang kita didunia ini adalah sementara sahaja tak mungkin rumah yang besar itu boleh dijumpai diakhirat nanti.
Perempuan hanya memilih calon suami yang ada perkerjaan dan banyak duit yang konon nya duit menjamin masa depan mereka padahal semua itu langsung tidak dibawa didalam kubur.Jaminan kebahgiaan kita terletak pada doa ibu bapa kita sendiri.

Tanpa doa mereka kita jangan lah menilai kebahgia kita ,rezeki kita sentiasa berpanjangan.Semua pandangan masyarakat sekarang beralih kepada situasi sedemikian.Cinta seperti ini ditahap 10 kerana 9 akal lelaki tidak digunakan langsung sebab sanggup turuti kemahuan perempuan asalkan  1 nafsu lelaki sentiasa dipenuhi dengan perempuan.
Bagaimana pula kita tahu yang cinta 20 itu mendatang kan kebahgia selamanya,semesti lelaki perlu  melengkapkan( 9 akal dengan 1 akal perempuan)=10 dan perempuan perlu melengkapkan 9 nafsu dengan 1 nafsu lelaki dan semua 20 sifat perlu digunakan dalam soal bercinta dan mungkin insyallah bahgia didunia dan akhirat.Semua ini berdasarkan pengalaman saya didunia dan renungan saya mengcari punca kegagalan dalam bercinta mahupun rumah tangga dan fikiran saya berfikir secara islam berdasar ilmu islam yang saya dengar.Mungkin altikel ini ada kekurangan dah salah silap kerana fikiran saya hanya mampu berfikir pada tahap ini sahaja.

Yang baik dating dari allah s.w.t yang buruk dating dari kelemahan diri daya.Sekian.
                                                                                               اَلحَمْدُ لِله

Subhanallah ✿ Alhamdulillah ✿ Lailahaillallah ✿ AllahuAkbar
..✿Time Kasih Kerana Membaca! :) ✿..


No comments:

:: Assalammualaikum..tinggalkan komen Di Sini..◕‿◕ ::