19 October 2011

Tukar Favicon kepada icon cute

matamulutyusmardianaBlog 12:41 PM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم



Monin Dear ...
Amacam pagi korang..??? Harini Yus ditugaskan kat bahagian service Desk kat UsM neh...
so da xder custmer,yus amek kesempatan ni ntuk wat tutorial kat korang....

Tukar Favicon kepada icon cute!

Ap itu FAVICON???

nie hah........

yang bulat tu lah favicon.....

Login >> Dashboard >> Design >> Edit Html

cari kod nie

</head>
* Tekan ctrl+f dan paste coding ni untuk cari coding dengan mudah

Paste kod bawah ni kat Atas kod yang korang cari tadi k...

<link href='URL Favicon Korang' type='image/x-icon'/>

<link href='URL Favicon Korang' rel='icon' type='image/x-icon'/>

kod korang akan jadi camni taw....

<link href='URL Favicon Korang' type='image/x-icon'/>

<link href='URL Favicon Korang' rel='icon' type='image/x-icon'/>

</head>

* yang highlight warna ungu tu korang ley letak cute icon korang sendiri k.... korang ley search kat SINI suggest yus jer laa.... hehe...if korang ad yg lagi elok,tepulang laa k....

hah?? da wat...??? tuggu apa lagi??? SAVE  laa cepat... PREVIEW dulu tgk jadik x...?? hehe


*If yang malas or carik pon tetap xberkenan,kat sini yus ad sediakan jgk...tapi xbape banyak laa...huhu... amek laa... xpayah segan....





http://dl6.glitter-graphics.net/pub/683/683156k6a7w9s3pn.gif


http://dl5.glitter-graphics.net/pub/1126/1126355lcbgp17rjb.gif


http://dl3.glitter-graphics.net/pub/1290/1290573x7dd6btq23.gif



http://dl2.glitter-graphics.net/pub/128/128982dzxe7x9mi5.gif



http://dl5.glitter-graphics.net/pub/1217/1217925mtyrkgheez.gif



http://dl4.glitter-graphics.net/pub/667/667564dbjv00mrz0.gif

Enjoy It!!

* If ad apa2,let tanya k... ^_^

اَلحَمْدُ لِله

Subhanallah ✿ Alhamdulillah ✿ Lailahaillallah ✿ AllahuAkbar
..✿Time Kasih Kerana Membaca! :) ✿..


4 comments:

  1. jadi lahh . hikhik ^^ .terime kasihh akak yus . btw cantik sngat blog akak yus :)

    ReplyDelete
  2. @Sara
    cmner leyh xjadik ni yang... cube tgk betol2 kod tuh taw...

    ReplyDelete

:: Assalammualaikum..tinggalkan komen Di Sini..◕‿◕ ::