17 October 2011

Masukkan Lagu Dalam Blog

matamulutyusmardianaBlog 3:55 PM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم




Hye Guys.....
 Harini yus nak aja korang camner nak masokkan LAGU dalam blog korang...
yer laa.... ade lagu baru laa meriah ckit kan blog korang tuh.....pape pon enjoy it... ^_^

*if pic terlalu kecik,klik pic tu k.....

mule2 skali korang klik SINI (*suggest from me..if ad web yg korg jmp lebih menarik,boley gne k...)

so... dy akan kua cmni....


Korang ley pilih laa lagu ape yg korang nak dalam DropDown Menu macam pic atas nie k.....

if  da pilih dy akan kua camni... (*akan kua pada new tab)


Korang klik pada BOX yg ada kod macam pic kat atas nie... then COPY kod tu k....korang ley tekan CTRL + C @ RIGHT CLIK n COPY..

Da copy..??? Bagos..... Now ikut STEP ni lak....


Login Blog >> Dashboard >> Design >> Add a Gadget >> HTML/Javascript

Lebih kurang camni laaa.......


klik Link yg macam kt atas nie... Then akan kua laa mcm kat bawah nie.....


Scroll sampai jmp camnie......


Klik button '+' cam yg yus BULATKAN atas ni...

hah.... pandai pon.... da tu,dy akan kua lak cmnie.........


1 : Title  - Korang ley taip ayat BEST korang kat situ....
2 : Content : Korang PASTE kod yg korang copy td kat situ k......
3 : Apa tuggu lagi... klik laa cepat2 ntuk SAVE.. 


da save??? cube PREVIEW ... tgk jadik x??



FUUHH..... selamat Mencuba...... ^_^

* ada apa2 pertanyaan,ley tinggalkan komen k... ^_^

اَلحَمْدُ لِله

Subhanallah ✿ Alhamdulillah ✿ Lailahaillallah ✿ AllahuAkbar
..✿Time Kasih Kerana Membaca! :) ✿..


No comments:

:: Assalammualaikum..tinggalkan komen Di Sini..◕‿◕ ::