18 October 2011

Cute Cursor

matamulutyusmardianaBlog 3:57 PM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم



Haluw3....
Alhamdulillah...da kenyang perot neh Lunc td...... sedap jugok...korang da lunch lom??
if belom,g ar lunch... Then bru laa blajar TUTORIAL yus yg seterusnya neh...

CUTE CURSOR..

xtao cursor tu ap?? cube gerak2kan mouse skg..ap yang begerak mase korang gerakkan tuh?? anak panah korang kan.... tu laa cursor sayang....

Firsly korang kena laa g cari cursor korang yang *GEMPAK tu dulu.. ataupon yg yus suggest.. klik SINI ..
* Peringatan kepada yg nak pilih ANIMATED cursor tuh hanya boleh digunakan kepada pengguna browser INTERNET EXPLORER sahaja k...

Second korang COPY URL tu...
*Then ikut lak step neh.....

<style>body {cursor:url(URL ICON), url(URL ICON), auto;} </style>
<a href="LINK BLOG KORANG" target=_blank><div style="height: 50px; width: 50px; position: absolute; top: 0px; left: 0px;"> </div></a>

*Warna Kuning , korang leh letak URL Icon korang td k .?
*Warna Hijau , korunk letak Url Blog korang......(contoh url blog yus : 
http://matamulutyusmardiana.blogspot.com/)

3. Pastu pergi , 


Dashboard > Design > Add Gadget > Html/JavaScript

4. Paste Code tadi kat atas yang korang da tukar cam step yang yus gtaw tu ok ?

5. Save. Selesai ^_^

OK... if ad yg malas nak carik or carik cursor but xjumpa2,korang ley amek url cursor yang yus kasi kat bawah ni k... ^_^












http://cur.cursors-4u.net/holidays/hol-4/hol340.cur

http://cur.cursors-4u.net/food/foo-5/foo424.cur

http://cur.cursors-4u.net/toons/too-5/too449.cur


http://cur.cursors-4u.net/anime/ani-11/ani1088.cur

http://cur.cursors-4u.net/games/gam-11/gam1048.cur

http://cur.cursors-4u.net/symbols/sym-6/sym525.cur


http://cur.cursors-4u.net/games/gam-11/gam1059.cur




Enjoy with my Tutorial..... 

اَلحَمْدُ لِله

Subhanallah ✿ Alhamdulillah ✿ Lailahaillallah ✿ AllahuAkbar
..✿Time Kasih Kerana Membaca! :) ✿..


No comments:

:: Assalammualaikum..tinggalkan komen Di Sini..◕‿◕ ::