19 October 2011

Create ShoutBox !

matamulutyusmardianaBlog 8:29 PM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم




hah... Kepada NEW BLOGGER !
Korang nak x pegunjung Blog korang TINGGALKAN JEJAK dorang??
if nak,jum same2 kita Create ShoutBox !


  1 : : Klik SINI

2 : : Ad nampak Button nie x??
Klik Button nie yer....

3 : : korang akan jmpe form camnie....kena isi taw....

*klik jika terlalu kecil
1 : mesti tick dulu k..
2 : baru klik continue...

4 : : Then, akan kua camni lak... 


*klik jika terlalu kecil


*kat sini korang ley adjust laa ShoutBox korang mengikut citarasa korang k... ^_^
*da adjust tuh jangan lak lupa GET CODE just klik macam yang DiBulat Merah tu k..


5 : : Da klik bulatan merah tadi korang akan nampak kat ruangan page tuh ad camni..

* Korang klik pada kod seperti yang telah di dalam kotak merah atas nie k...
*bila kotak yang korang klik tadi da jadik warna biru,korang ley copy coding tuh....sama ad korang nak tekan ctr+c or korang nak right klik n copy,tu terpulang laaa k....



Dah copy kod tuh...??? now ikut lak step neh...

6 : : Login >> Dashboard >> Design >> Add a Gadget >> Html/JavaScript

7 : : Paste kod korang tadi k... Preview n tgk jadi or x k.... law da jadik,Save la !! apa  tggu lg...^_^

*If ad pape  nak tny sila tinggalkan komen k.... ^_^

اَلحَمْدُ لِله

Subhanallah ✿ Alhamdulillah ✿ Lailahaillallah ✿ AllahuAkbar
..✿Time Kasih Kerana Membaca! :) ✿..


No comments:

:: Assalammualaikum..tinggalkan komen Di Sini..◕‿◕ ::