31 October 2011

Centerkan Header

matamulutyusmardianaBlog 6:30 PM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم




Baru bape ari tinggal blog nie... da bersawang da......huhuhu...
secape diluar sne tuh yg menyampah da tgok header / tajuk for blog dy tuh asyik dok left align jerk n trase cam nak menCENTERkan header dy tu,meh cnie yus aja.....

cam mam kacang goreng jer........ huhuhu... senang yang teramat lah!

1 : : Login >> Dashboard >> Design >> Edit HTML

2 : : Tekan pada keyboard korang tuh CTRL+F dan Paste kod nie :
/* Header
3 : : Da jump..?? bagos... Now Copy dan Paste kod bawah ni kat Bawah kod yg korang carik tu k..

.Header img {
  margin-$startSide: auto;
  margin-$endSide: auto;
}

4 : : Makesure kod korang jadik camni k....

/* Header
----------------------------------------------- */
.Header img {
  margin-$startSide: auto;
  margin-$endSide: auto;
}

5 : : Da Paste...?? Save laa skg! n da ley View tgk...jadik x....


Da kannn...??? tu lah yus cakap.... senang jer kn.. xssh pon .. ^_^
soo....

**********************
Selamat Mencuba
**********************

اَلحَمْدُ لِله

Subhanallah ✿ Alhamdulillah ✿ Lailahaillallah ✿ AllahuAkbar
..✿Time Kasih Kerana Membaca! :) ✿..


2 comments:

  1. kak yus kod tu,
    ta da kat sara punye template .
    nk buat cmne?

    ReplyDelete
  2. @Sara
    ok... cube try yg lagi 1 pny center header..k.yus ad wat 2 taw..

    ReplyDelete

:: Assalammualaikum..tinggalkan komen Di Sini..◕‿◕ ::