25 October 2011

Bentuk Border !

matamulutyusmardianaBlog 2:16 PM

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم



Now yus nak aja camna nak wat bentuk border.. bukan pada Post Title jer... pada Sidebar pon ad... cume korang kena carik kod jer laa.... jum kite try wat.... nak...???

*Korang tgk lah mana 1 Bentuk yg korang berkenan tuh..... pilih pada Huruf k...






Ok... da tgk mana yg bekenan???

1 : : Login >> Dashboard >> Design >> Edit HTML
2 : : untuk Post Title carik kod nie k..  h3.post-title { (ctrl+f n paste kod)
3 : : untuk Sidebar lak,korang carik kod ni h2 { (ctrl+f n paste kod)
4 : : If da jmp, korang CopyPaste kod kat bawah ni bawah kod yg korang carik tadi k...

*Pilih berdasarkan huruf yang korang berkenan tadi k.... ^_^

example "A"


-moz-border-radius-bottomright: 50px;border-bottom-right-radius: 50px;

example "B"


moz-border-radius-bottomright: 50px 25px;border-bottom-right-radius: 50px 25px;

example "C"


-moz-border-radius-bottomright: 25px 50px;border-bottom-right-radius: 25px 50px;

example "D"


-moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;border-radius: 1em 4em 1em 4em;

example "E"

-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;border-radius: 25px 10px / 10px 25px;

example "F" 


-moz-border-radius: 35px;border-radius: 35px;

5 : : Ok.... da Paste..?? Now Save! n sila Lihat hasilnya... ^_^

*Selamat mencuba.... ^_^

اَلحَمْدُ لِله

Subhanallah ✿ Alhamdulillah ✿ Lailahaillallah ✿ AllahuAkbar
..✿Time Kasih Kerana Membaca! :) ✿..


No comments:

:: Assalammualaikum..tinggalkan komen Di Sini..◕‿◕ ::